וורדפרס היא מערכת ניהול התוכן ( באנגלית CMS או Content Management System ) הנפוצה ביותר בעולם. למעשה, מעל ל-54% מהאתרים באינטרנט פועלים עליה – וזה לא במקרה. לכן, היה חשוב לנו לכתוב את המדריך הזה על קידום אתרי וורדפרס. כי אם גם לכם יש אתר וורדפרס, או שאתם מתלבטים באיזה אתר לבחור, המאמר הזה יכול מאוד לעזור .מדובר בפלטפורמה גמישה, קלה ללמידה, נגישה גם למי שאין לו רקע טכני, ומתאימה כמעט לכל סוג של אתר: החל מבלוגים ואתרי תדמית, ועד חנויות קטנות ואתרים עסקיים.

איך הכל התחיל?
וורדפרס התחילה את דרכה כמערכת לניהול בלוגים, אך עם השנים הפכה למערכת בניית אתרים מתקדמת שמתאימה לשלל שימושים. הפופולריות העצומה שלה נובעת מהשילוב בין פשטות, יכולת התאמה אישית, קהילה תומכת ותוספים שמאפשרים כמעט הכול.
ומה בהווה? אלמנטור – מהפכה בעולם בניית האתרים
אחד הגורמים המרכזיים להצלחה של וורדפרס בשנים האחרונות הוא Elementor – תוסף לבניית אתרים שמאפשר עבודה ויזואלית קלה ואינטואיטיבית. אתרים מבוססים אלמנטור מהווים 28% מכל אתרי הוורדפרס נכון לאפריל 2025. בזכותו, גם בעלי עסקים ללא רקע בעיצוב או תכנות יכולים לבנות אתר שנראה מקצועי, תוך שליטה מלאה על (כמעט) כל רכיב באתר.
אין ספק שאלמנטור טרף את הקלפים ואפשר לבעלי עסקים רבים לקחת שליטה מלאה על האתר שלהם. בנוסף, מעצבים גרפיים בלי ידע בתכנות כלל מצליחים לייצר אתרים מהממים ביופיים, ללא קוד.

בתמונה – הגידול של כמות האתרים המבוססי אלמנטור לעומת אתרים אתרי וורדפרס אחרים באחוזים, על פני השנים האחרונות.
קידום אתרי וורדפרס – התאמה מושלמת ל-SEO
אחד היתרונות הבולטים של וורדפרס הוא הידידותיות שלה לקידום אתרים אורגני בגוגל. עם מגוון עצום של תוספי SEO, ובראשם Yoast SEO, בעזרתם אתם יכולים לבצע התאמות רבות שקשורות לSEO כמו עידכון תגיות מטא, טיפול במפת אתר (Sitemap), הדלקה של ניווט מהיר באתר ( ( Breadcrumbs ) ועוד פעולות רבות נוספות.
תוספים בכל תחום, קהילה תומכת וקלות שימוש
הפופולריות העצומה של וורדפרס הביאה מפתחים רבים לפתח לה הרחבות ותוספים, כמעט לכל דבר. קשה לחשוב על צורך שיכול לעלות לכם בתור בעלי אתרים, שאין תוסף שעונה עליו. כמובן, פה ושם יש התאמות אישיות שיש לפתח. אבל אם תתגמשו מעט, ניתן למצוא מענה ממש להכל.
בנוסף, וורדפרס נהנית מקהילה גלובלית עצומה, אלפי מדריכים, פורומים, סרטונים ותוספים שיכולים לפתור כמעט כל בעיה שלכם. נכון, בשנת 2025 כל זה קצת פחות משנה כי כולנו נתייעץ עם הצ׳אט GPT ככל הנראה. ובכל זאת, הוא ידע לעזור לנו בוורדפרס ככל הנראה הרבה יותר מאשר בפלטפורמות אחרות. וגם בעידן הצ׳אט GPT – מדי פעם עוד נכנסים לדוקומנטציה של תוסף כזה או אחר כדי לקבל תשובות יותר מדוייקות. עם וורדפרס, גם מי שלא מכיר את עולם האתרים יכול ללמוד לעבוד עם המערכת בקלות יחסית, בזכות ממשק נוח ורמת כניסה נמוכה.
אבל אל תשכחו: הפלטפורמה זה רק הבסיס
למרות כל היתרונות, עצם הבחירה בוורדפרס לא מבטיחה שהאתר שלכם יתקדם לבד בגוגל. כדי להפיק את המקסימום מהמערכת, חשוב לבנות אתר בצורה נכונה, לדאוג לתוכן איכותי, לשפר את חוויית המשתמש והמהירות, ולבנות קישורים חיצוניים איכותיים. אז כן, קידום אתרי וורדפרס אפשרי לבד, טכנית. אבל זה לא אומר שלא צריך לדעת ולהבין קידום גם ברמה האסטרטגית. לכן אני ממליץ לכם לעבוד עם מומחה SEO שמבין את המערכת לעומק ויודע איך לגרום לה לעבוד בשבילכם.
מה חשוב לקחת בחשבון כדי לקדם אתר וורדפרס בהצלחה
אחת המטאפורות שאני אוהב לתת ל SEO זה שזה ממש כמו פאזל. יש המון חלקים, חלקם קטנים וחלקם גדולים. וכשכולם מורכבים יחד התמונה ברורה לגוגל. כאן נפרט על השלבים הבסיסיים בתהליך של הקמת אתר אינטרנט, ונדבר על ההקשר שלהם לקידום אתר וורדפרס. הסדר הזה יותר תואם לסדר הקמה של אתר, והוא לא מייצג חשיבות של הסעיפים עבור קידום האתר בגוגל. אבל כן, כל אחד מהסעיפים האלה חשוב במידה כזאת או אחרת.
אחסון
קידום אתר וורדפרס בגוגל בצורה איכותית מתחיל בבחירת חברת אחסון אתרים טובה. לפני שתתחילו להקים את האתר, להוסיף תוכן ולהתאים את ההיררכיה, הדבר החשוב ביותר הוא להבטיח שהשרת עליו יתארח האתר יהיה יציב, מאובטח ומהיר. (אם כבר יש לכם אתר מאוחסן, אל חשש, תמיד אפשר להחליף).
וורדפרס, שהיא מערכת קוד פתוח, ניתנת להתקנה על רוב שירותי האחסון, אך חשוב שתבחרו חברה שתספק לכם תשתית מהירה, מאובטחת וזמינה.
אחסון איכותי לא רק חשוב עבור קידום אתר וורדפרס, אלא לכל אתר באשר הוא, שכן אתר איטי, לא מאובטח או לא זמין יפגע בדירוגו בגוגל ובחוויית המשתמש.
עליכם לוודא כי חברת האחסון מציעה תמיכה טכנית זמינה, אבטחה מתקדמת, ותחייבת לזמינות גבוהה (לפחות 99.9%) וגיבויים יומיים. בנוסף, כדאי לבחור בשרתים הנמצאים קרוב לקהל היעד שלכם, למשל, אם אתם פונים לקהל ישראלי, עדיף לבחור בשרתים בישראל, או להתחבר לCDN ( Content Delivery Network ) שיש לו שרת בישראל, כמו Cloudflare. השקעה בבחירת אחסון איכותי תסייע לא רק בקידום האתר, אלא גם בשיפור חוויית המשתמש ובשמירה על זמינות האתר, מה שחשוב מאוד גם מבחינת גוגל.
תבנית משולמת לקידום אתר וורדפרס
בחירת תבנית וורדפרס נכונה היא צעד חשוב בהקמת אתר מהיר ותקין. במיוחד מבחינת קידום אורגני.
בעבר, תבניות היו הבחירה המרכזית להקמת אתרי וורדפרס, אך כיום עם התקדמות הפייג' בילדרים (כמו אלמנטור), רבים מעדיפים להשתמש בהם כדי ליצור אתרים מרהיבים ללא מגבלות התבניות.
שימו לב שגם אם אתם עובדים עם אלמנטור, כדאי לבחור תמונות קלות, ולא להעמיס על האתר כדי לשמור על זמני טעינה מהירים.
אם בכל זאת אתם בוחרים בתבנית, חשוב לבחור בתבנית קלה ומהירה, שכן זמני טעינה משפיעים הן על חווית המשתמש והן על קידום האתר בגוגל. תבניות כמו Astra, OceanWP ו-GeneratePress נחשבות לאופציות מצוינות בגלל זמני הטעינה המהירים שלהן.
למי שעובד עם אלמנטור, התבנית המומלצת ביותר היא HELLO, אשר מספקת בסיס קל ומהיר לבניית האתר. כל תבנית שתבחרו צריכה להיות מותאמת לאתר שלכם, כך שתשפיע לטובה על מעורבות הגולשים ועל הדירוג במנועי החיפוש.
מבנה כתובות העמודים שלכם
וורדפרס מאפשרת לכם להחליט מה יהיו כתובות העמודים שלכם בקלות. לדוגמא הקישור של העמוד הזה הוא netreach.co.il/wordpress-seo. מה חשוב שיהיה בקישור –
- קצר – חשוב בעיקר כדי שיהיה יפה לשתף את העמוד אחר כך, בWhatsApp נניח.
- תכליתי – קולע במהירות למה שהעמוד מדבר עליו.
- לא כולל כל מיני פריטי מידע לא רלוונטיים כמו תאריך (יש מקרים שבהם תאריך כן רלוונטי).
שמירה על מבנה כזה, יעזור לכם להציג את העמוד בקלות ברשתות, וגם להסביר לגוגל בקלות על מה העמוד מדבר. שימו לב שאני לא ממליץ להשתמש בעברית, זה יותר מכוער בשיתוף של עמודים ברשתות. עדיף להמנע.
היררכיה
היררכיה נכונה של אתר וורדפרס היא גורם מכריע בקידום אורגני בגוגל. אחת הדרכים לשפר את מבנה האתר היא באמצעות יצירת היררכיה ברורה של עמודי אב ועמודי בן. חשוב שזה יבוא לידי ביטוי גם בתפריטים ותתי תפריטים.
לדוגמא, אם באתר שלכם יש מכירות של מוצרי ביגוד, וגם מוצרי הנעלה, נרצה שהם יהיו מופרדים בצורה תקינה.
yourdomain.co.il/shoes/product-name
ו- yourdomain.co.il/clothing/product-name, לדוגמא.
שימו לב גם לא ליצור יותר מדי רמות היררכיה, שכן ככל שעמוד רחוק יותר מעמוד הבית, כך מנועי החיפוש עשויים להחשיב אותו לפחות חשוב. לדוגמה, אם בקטגוריה מסוימת יש עמודים שאינם מתאימים לקטגוריה, כמו עמוד צור קשר תחת קטגוריה מסויימת, זה עלול לפגוע בהבנה של מנועי החיפוש לגבי המבנה של האתר.
בנוסף, תגיות וקטגוריות מסייעות לסווג ולארגן את התוכן בצורה שתהיה ברורה גם למנועי החיפוש וגם למשתמשים. שימוש נכון בקטגוריות, כמו "SEO" או "בניית אתרים", יכול לשפר את מבנה האתר ולעזור במציאת התוכן בקלות רבה יותר. תגיות מאפשרות ליצור עולמות תוכן רחבים, למשל "ווקומרס", "וורדפרס", או "שופיפיי".
היררכיה טובה לא מסתיימת רק בארגון התוכן, אלא גם בפריסת האתר. מומלץ לפרסם את התוכן המרכזי והחשוב ביותר בעמודים הראשיים, ולהימנע מהעלאת תוכן מרכזי בעמודים פחות נגישים.
בלוג
אי אפשר לכתוב מאמר על קידום אתרי וורדפרס בלי לדבר על הבלוג! הבלוג הוא הדבר המרכזי שהביא את המפתחים של וורדפרס ליצור אותו. מה התועלת של בלוג לSEO? בלוג מאפשר להרחיב את כמות הערך שאנחנו נותנים לגולשים באתר, לייצר יותר קישורים נכנסים ויוצאים לעמודים רלוונטיים. בסופו של דבר הבלוג עוזר לגוגל להבין יותר טוב על מה אנחנו רוצים לדבר.
הבלוג ממלא מספר תפקידים חשובים:
- הוא אמור לסקור נושאים רבים ומגוונים בנישה שבה פועל האתר.
- הוא מסייע בהזרמת תנועה איכותית של גולשים לאתר.
- הוא יוצר קישורים יוצאים לאתרים רלוונטיים.
- הוא עוזר להרחיב את ההבנה של מנועי החיפוש על הסביבה בה פועל האתר.
- הוא תורם לדירוג האתר על ביטויי זנב ארוך הכלולים בפוסטים השונים.
כדי לשמור על סדר ויעילות במבנה האתר, כדאי לשלב את הפוסטים בקטגוריות מסודרות ולהשתמש בתיוגים באופן מחושב, תוך הימנעות משימוש מופרז וגם מכפילויות.
תוכן מותאם ויעיל לקידום אתרי וורדפרס
לייצר תוכן איכותי שגוגל אוהב זה שם המשחק. איך עושים את זה? בהכי קצר שאני יכול – צריך לייצר תוכן שנותן ערך למשתמש. תוכן איכותי, שכתוב לפחות ברובו בעבודת יד. וכמה שיותר ערך, תוך כדי מענה מדוייק על כוונת המשתמש. יותר טוב.
קישורים
קישורים פנימיים וחיצוניים הם שני כלים קריטיים בקידום אורגני של אתר וורדפרס.
קישורים פנימיים
קישורים פנימיים מאפשרים לCrawlerים של מנועי החיפוש לגלות עמודים נוספים, ובכך מייעלים את אינדוקס האתר. בנוסף, הם מספקים חווית משתמש משופרת על ידי ניווט קל בין העמודים, ומגדילים את משך השהות של הגולשים באתר. וזה לא הכל, יתרונות נוספים של קישורים פנימיים כוללים:
- הם מייצרים הקשרים של תוכן שמסייעים למנועי החיפוש להבין את האתר טוב יותר.
- הם יכולים לשכנע גולש להתקדם בתהליך הרכישה על ידי הפניות למידע רלוונטי נוסף.
קישורים חיצוניים
קישורים חיצוניים ( backlinks ) הם קישורים שנכנסים מאתר אחר, לאתר שלכם ולהפך. הם מהווים "המלצות" מאותם אתרים ומסייעים בשיפור הסמכות והאמינות של האתר בעיני מנועי החיפוש. ככל שיש יותר קישורים איכותיים, כך האתר נתפס כרלוונטי יותר.
מה זה קישורים איכותיים? קישורים מאתר סמכותיים מאוד, כמו מגזינים בולטים, אתרי חדשות וכד׳. או קישורים מאתרים שמאוד רלוונטיים לנישה שלנו. אם אתם חברת אחזקת מבנים לדוגמא, אתם יכולים לקבל קישור מחברת ניקיון, נניח.
חשוב להתמקד באיכות הקישורים ולא בכמותם, שכן קישור מאתר איכותי שווה יותר ממספר קישורים מאתרים בעלי סמכות נמוכה. בנוסף חשוב לשים לב גם לעוגן הקישור – ה Anchor, ככל שהוא יותר רלוונטי לתכון העמוד שלכם, כך הוא עוזר יותר טוב לגוגל להבין על מה הדף מדבר. יש לשים לב לשמור על פרופיל קישורים טבעי ולגוון את העוגנים, ככל שניתן. מה זאת אומרת פרופיל קישורים טבעי? אנחנו לא רוצים אלף קישורים שיש להם את אותו העוגן. זה לדוגמא, ממש לא טבעי. אנחנו רוצים פיזור של העוגנים.
שיפור תגיות מטא
תגיות מטא הן תגיות HTML שעוזרות למנועי החיפוש השונים להבין את התוכן של האתר.
שתי תגיות חשובות שעוזרות בכך, לדוגמא, הן תגית הכותרת ( Title Tag ) ותגית התיאור ( Meta Desription ) .
תגית הכותרת היא הכותרת שמופיעה עבור הדף שלכם כאשר הוא מופיע בתוצאות החיפוש של גוגל. מתחת לתגית הכותרת יופיע ה-URL של העמוד, ולאחר מכן תגית התיאור. את התגיות האלה אפשר לערוך בקלות בעזרת תוסף SEO כמו Yoast.

עדכון תגיות ה meta הללו היא פעולה יחסית פשוטה מבחינת טכנית. שתוכלו לבצע בקלות ולהועיל מאוד לאתר שלכם, גם אם תעדכו אותן רק ברמה האינטואיטיבית. יחד עם זאת, מחקר מילות מפתח מסודר, ושילוב הביטויים שגיליתם במחקר בתגיות הmeta הללו, יעשו הבדל משמעותי הרבה יותר בדירוג האתר שלכם, וגם לאחוז הכניסות לדף שלכם ( ה- CTR – Click though rate ) שלכם.
אופטימיזציה
אחת התכונות הבולטות הנוספות של וורדפרס היא שהוא מאפשר לנו לבצע בקלות פעולות SEO נוספות. אשר עוזרות לאתר שלנו בסופו של דבר בדירוג בגוגל. לדוגמא:
עדכון תגיות אלט (ALT)
תגית אלט (ALT) היא כלי חשוב לשיפור נראות התמונות במנועי החיפוש, באמצעות הוספת טקסט אלטרנטיבי שמתאר את התמונה ומסייע למנועי החיפוש להבין אותה. בנוסף, תגית אלט תורמת לנגישות האתר, בכך שהיא מאפשרת למשתמשים בעלי מוגבלויות ראייה להבין את התמונה בעזרת תוכנות קריאה.
תגיות מטא
כפי שציינו כבר בסעיף הקודם, תגיות מטא כמו תגית הכותרת ותגית התיאור, מספקות למנועי החיפוש מידע חשוב על תוכן הדף ומסייעות בהבנה טובה יותר של עמודי האתר. חשוב לעדכן את תגיות המטא בתוכן תמציתי ומדויק, שכולל מילות מפתח רלוונטיות, על מנת לשפר את הדירוג בתוצאות החיפוש.
אופטימיזציה לתמונות
יש לבצע אופטימיזציה לכיווץ גודלן של תמונות באתר – כיוון שהן משפיעות על זמני הטעינה של האתר. חשוב לדחוס את התמונות כדי למנוע האטת האתר ולוודא שהן מותאמות לכל מכשיר. עליכם גם להוסיף תגיות אלט מדויקות ומובילות למנועי החיפוש כדי לשפר את הדירוג.
אנחנו אוהבים להשתמש בכלי הזה לעבודה פרטנית על תמונה אחת. או, לעבודה על כמה תמונות במקביל, בכלי הזה.
מעבר לזה, כמובן שישנם תוספים רבים שעוזרים עם כיווץ תמונות, והגשת תמונות בפורמט מתקדם לגוגל. Smush דוגמא בולטת. אך יש עוד רבים.
קישורים פנימיים
קישורים פנימיים הם כלי נוסף לשיפור ה-SEO של האתר. כדאי להוסיף קישורים פנימיים בין העמודים השונים באתר. הקפידו לא להגזים, כדאי לעשות את זה באופן טבעי, למצוא הקשרים ולעזור למשתמשים לנווט בקלות בין התכנים.
תוספים וחשיבותם
כדי לשפר את קידום אתר הוורדפרס שלכם במנועי החיפוש, ישנם מספר כלים ותוספים שמסייעים ביצירת אתר מהיר ומותאם במיוחד למנועי החיפוש. אחד היתרונות הגדולים של וורדפרס הוא האפשרות להשתמש בתוספים יעילים ומגוונים שמבצע את האופטימיזציה הטכנית של האתר בצורה קלה וללא צורך בידע טכני מתקדם.
באמצעות שילוב נכון של תוספי SEO ומהירות אתר, תוכל להשיג תוצאות טובות יותר בקידום אורגני ולקדם את האתר בצורה אפקטיבית.
- מהירות האתר – גוגל אוהב אתרים מהירים, ולכן אחת הדרכים החשובות לשיפור הדירוג היא להטמיע תוסף קאש. תוסף קאש יוצר עותקים מקומיים של דפים פופולריים ומסייע בטעינה מהירה יותר של אובייקטים כבדים כמו תמונות וסרטונים, מה שיביא לזמני טעינה מהירים יותר ושיפור חווית המשתמש.
- תוספי SEO – וורדפרס מציעה ספריית תוספים עשירה שמאפשרת אופטימיזציה למנועי חיפוש בקלות. תוספים כמו Yoast SEO, Rank Math, ו- All in One SEO מציעים מגוון כלים כדי למטב את התוכן עבור מנועי החיפוש. באמצעות תוספים אלו ניתן להגדיר תגיות מטא, ליצור מפת XML, לנהל את היררכיית האתר ולקדם את האתר בצורה אפקטיבית מבלי הצורך בידע טכני מתקדם.
- הגדרת תוספים בצורה אופטימלית – לאחר שבחרתם את התוסף המתאים, חשוב להגדיר אותו בצורה נכונה על מנת להפיק ממנו את המירב. כל תוסף SEO מציע פיצ'רים שמסייעים לייעל את האתר ולהביא לדירוגים גבוהים יותר במנועי החיפוש, כמו ניהול קישורים פנימיים, יצירת מפת אתר, ושיפור התיאורים והכותרות של הדפים.
אבטחה
אבטחת אתרים וקידום אורגני הם שני אלמנטים חשובים שכל בעל אתר וורדפרס חייב להקפיד עליהם כדי להשיג הצלחה בקידום בגוגל. כאשר האתר מאובטח בצורה טובה, הוא לא רק שומר על פרטיות המידע של הגולשים, אלא גם מסייע לדירוג האתר במנועי החיפוש, במיוחד בגוגל.
כאשר אתם מקדמים אתר וורדפרס, חשוב לדאוג שהוא יהיה מאובטח כדי למנוע מתקפות סייבר כמו פישינג. אבטחת האתר משפיעה ישירות על חווית המשתמש ומסייעת לשמור על נתוני המבקרים. כדי לאבטח את האתר בצורה מיטבית, יש לנקוט במספר צעדים חשובים כמו:
- שימוש בסיסמאות חזקות לממשק הניהול
- התקנת תוסף אבטחה
- עדכון גרסת PHP
- התקנת תעודת SSL
- מניעת גישה לתקיות הקבצים החשובות
- תעודת SSL – התקנת תעודת SSL באתר יוצרת חיבור מוצפן בין שרת הדפדפן של המשתמש לאתר, מה שמבטיח כי כל הנתונים המועברים נשארים חסויים ומוגנים. SSL חשוב במיוחד אם האתר כולל מידע רגיש כמו פרטי כרטיסי אשראי או פרטי משתמשים. רוב שירותי האחסון מציעים SSL כחלק מהשירות, אך אם לא, ניתן להתקין תוסף כמו Real Simple SSL כדי להפעיל את החיבור המאובטח בקלות.
קישורים לעמודים חשובים בפוטר
קישורי פוטר הם קישורים שנמצאים בתחתית האתר, בדרך כלל בעמודים שאינם מופיעים בתפריט הראשי, אך חשובים לקידום. הם משמשים בעיקר לחיזוק עמודים פנימיים או לצורך מתן קרדיט, כמו "האתר נבנה על ידי…" או "האתר מקודם על ידי…". קישורים כאלה יכולים להיות יעילים לקידום אורגני, במיוחד אם הם רלוונטיים ומוטמעים בצורה טבעית. למרות שגוגל עשוי לראות אותם כלגיטימיים, חשוב לא להפריז ולהימנע משימוש מיותר, שכן קישורים שאינם רלוונטיים עשויים להיתפס כספאם.
לא להתחבא מגוגל
כדי לוודא שמנועי החיפוש יכולים למצוא את האתר שלכם, חשוב לעקוב אחרי כמה צעדים בסיסיים. תחילה, גשו ל"הגדרות" -> "קריאה" בוורדפרס וודאו כי האפשרות "לבקש ממנועי חיפוש לא לאנדקס את האתר" אינה מסומנת. זהו שלב פשוט אך קריטי – אם תסמנו את האפשרות הזו, האתר שלכם לא יוכל להיסרק על ידי מנועי חיפוש כמו גוגל, והם לא יראו אותו.

נקודות חשובות שיש לשים לב אליהם:
- בדיקה במנועי חיפוש: חפשו את האתר שלכם בגוגל עם השם של המותג שלכם או ישירות עם הכתובת של האתר. אם אתם רואים רק תוצאה אחת, כנראה שהאתר חסום לחיפושים.
- קובץ robots.txt: יש לבדוק אם יש באתר קובץ robots.txt שמונע ממנועי החיפוש לסרוק אותו. לעיתים, במהלך בניית האתר, מתכנתים עשויים להגדיר חסימה כזו מבלי לשים לב.
איך ? לרוב זה בכתובת yourdomain.co.il/robots.txt
וקובץ תקין צריך להיראות כך- - אם האתר עדיין לא מושלם, כדאי להעלות אותו לאוויר מוקדם ככל האפשר תוך שימוש בתבנית ״Website is under maintenance״. זה עוזר לגוגל לגלות את האתר, ולדעת שעליו לחזור לבדוק מתי הוא עולה לאויר.
מחקר מילות מפתח
מחקר מילות מפתח הוא אחד הצעדים הקריטיים ביותר בתהליך קידום האתר שלכם, ומטרתו לזהות את המילים והביטויים שמחפשים הגולשים בתחום שלכם. חשוב להשתמש בכלים מתקדמים כמו Google Keyword Planner, Ahrefs, SEMrush ו-Ubersuggest כדי לזהות מילות מפתח פופולריות, להבין את נפח החיפושים ואת רמות התחרותיות שלהן. כלים אלו מאפשרים לכם לא רק למצוא את המילים הנכונות אלא גם להעריך את היכולת שלכם להופיע גבוה במנועי החיפוש – אם כי בדיקה ידנית היא הטובה ביותר.
בנוסף, יש להבין את כוונת המשתמש מאחורי כל חיפוש. כלומר, חשוב לדעת אם הגולש מחפש מידע כללי, שירות מסוים או השוואת מחירים. אם אתם מבינים את הצורך של הגולש, תוכלו להתאים את התוכן בצורה מדויקת יותר כך שיתאים למטרותיו. לדוגמה, אם מישהו מחפש "עורך דין דיני משפחה בתל אביב", הכוונה שלו היא לקבל שירות ממישהו בתחום ספציפי, ולא סתם עורך דין כללי.
דרך טובה להבין כוונת משתמש היא לחפש בגוגל באמצעות הביטוי הספציפי, לפתוח את התוצאות המדורגות בטופ ולראות אם יש לכם באתר עמוד שעקרונית עונה על אותם צרכים.
עוד דרך לשפר את הדירוג היא על ידי שימוש במילות מפתח ארוכות, שכוללות בדרך כלל 3-4 מילים. מילות מפתח אלו לרוב פחות תחרותיות וממוקדות יותר, ולכן קל יותר לדרג אותן גבוה בתוצאות החיפוש. לדוגמה, במקום להתרכז במילת המפתח "עורך דין", השתמשו בביטוי מדויק יותר כמו "עורך דין דיני משפחה בתל אביב".
לבסוף, קישורים איכותיים מאתרים סמכותיים בתעשייה שלכם הם קריטיים להצלחה בקידום אתרים. קישור אחד מאתר מקצועי ומוכר שווה יותר מאוסף של קישורים מאתרים לא רלוונטיים או בעלי סמכות נמוכה.
אם תעקבו אחרי הצעדים האלו – זיהוי מילות המפתח הנכונות, הבנת כוונת המשתמש, שימוש במילות מפתח ארוכות וקישורים איכותיים – האתר שלכם יקבל יותר תנועה ממנועי החיפוש ויצליח לדרג גבוה יותר במילות מפתח רלוונטיות.
גוגל אנליטיקס
תהליך אופטימיזציית האתר למנועי חיפוש (SEO) הוא תהליך ארוך ומורכב שיכול לקחת חודשים ואף שנים עד שמגיעים לתוצאות הרצויות. כדי להצליח בקידום האתר, חשוב להתחיל בקביעת מטרות ברורות, להכין תוכנית פעולה מפורטת ולבצע את הצעדים הדרושים כדי להשיג את המטרות האלה. מעקב אחר ההתקדמות לאורך הזמן הוא קריטי, וכלי כמו Google Analytics יכול לעזור בכך.
Google Analytics הוא כלי חיוני לכל בעל אתר, שבאמצעותו אפשר לאסוף נתונים סטטיסטיים על התנועה באתר, להבין איך גולשים משתמשים בו ולזהות בעיות שעשויות להשפיע על חווית המשתמש. למעשה, ללא גוגל אנליטיקס, קשה מאוד להבין מה קורה באתר, מה עובד ומה לא, ולתקן בעיות בזמן. בעזרת הכלי הזה אפשר להבין בדיוק אילו שינויים צריך לעשות כדי לשפר את הביצועים העסקיים של האתר.
נקודות חשובות:
- קביעת מטרות: יש לקבוע מטרות ברורות לקידום האתר ולבנות תוכנית אסטרטגית להשגתן.
- מעקב אחרי ההתקדמות: יש להגדיר המרות ואירועים באתר ולהבין באיזה דוחות ניתן לראות את המעקבים אחר אותם אירועים.
- זיהוי בעיות באתר: גוגל אנליטיקס מאפשר לזהות בעיות אפשריות באתר ולתקן אותן לפני שהן הופכות לנזק עסקי, לדוגמא, עמוד שיש לו זמן שהייה מאוד נמוך. ייתכן שיש בו בעיה מסויימת שכדאי לבדוק.
אם תעקבו אחרי הצעדים האלו, תוכל להבטיח שהאתר שלכם יישאר בכיוון הנכון לעבר הצלחה.
חיבור האתר לכלי למנהל אתרים של גוגל
Google Search Console הוא כלי חינמי חשוב שמספק למנהלי אתרים תמונה ברורה כיצד גוגל רואה את האתר שלהם. לאחר שתשיגו גישה לכלי, תוכל לדעת איך האתר מיוצג בתוצאות החיפוש של גוגל ולבצע תיקונים ושיפורים שיכולים לשדרג את הדירוג שלו.
לפני שמתחילים בקידום האתר בתוצאות החיפוש, ישנם מספר דברים קריטיים שחשוב לבדוק:
בעיות אבטחה
בקטגוריית "סריקה" > "בעיות אבטחה" תוכל לבדוק אם קיימת בעיית אבטחה כלשהי באתר, כמו וירוסים או קוד זדוני. אם יש בעיה כזו, גוגל לא יפנה את הגולשים לאתר שלכם, מה שיכול לפגוע באופן משמעותי בתנועה לאתר.

הוספה לאינדוקס
תחת ״הוספה לאינדוקס״ -> ״דפים״ תוכל לזהות אם יש דפים באתר שמחזירים שגיאה 404. כלומר, דפים שהיו קיימים בעבר אך כיום לא נמצאים, מה שיכול להיגרם ממחיקת דפים או שינוי בעיצוב האתר. חשוב לטפל בכל שגיאה כזו, שכן שגיאות אלו עלולות לפגוע בקידום האתר ולפגום בחווית המשתמש.
בנוסף תוכל לראות את כל הדפים שכן מאונדקסים ולוודא שהדפים החשובים לך מופיעים בדוח הזה.

פעולות ידניות
בקטגוריית "אבטחה ופעולות ידניות" > "פעולות ידניות" תוכל לבדוק אם גוגל זיהה בעיות כגון ספאם או הפרת הנחיות איכות התוכן. אם יש בעיה כלשהי כאן, גוגל עשוי להוריד את הדירוג של האתר או אף להסיר אותו מהאינדקס. אם תראה שהייתה פעולה ידנית כלשהי, חשוב לתקן את הבעיה בהקדם.

לסיכום, Google Search Console הוא כלי חיוני לכל בעל אתר, ויש לו תפקיד חשוב בזיהוי בעיות וביצוע תיקונים לשיפור ביצועי האתר במנועי החיפוש. בדיקה שוטפת של ההודעות, בעיות האבטחה, שגיאות הסורק והפעולות הידניות תסייע לך לשמור על האתר שלכם מתפקד בצורה אופטימלית ולהימנע מבעיות עתידיות שיכולות לפגוע בקידום האתר שלכם.
בדיקת קובץ ה- robots.txt
קובץ robots.txt הוא כלי קריטי בניהול האינטראקציה בין האתר שלכם לבין מנועי החיפוש, בעיקר בגבולות הסריקה והאינדוקס של האתר. הקובץ מאפשר לך להנחות את הקרולרים (או "עכבישים") של מנועי החיפוש איזה דפים באתר לסרוק ואילו דפים לא, ובכך לשלוט על אילו אזורים באתר ייבחנו ויוצגו בתוצאות החיפוש.
יש לוודא מספר דברים חשובים לגבי הקובץ:
- בדוק אם הקובץ קיים
הקובץ robots.txt צריך להיות זמין בכתובת: https://yourwebsite.co.il/robots.txt. אם לא מצאת את הקובץ, ייתכן שתצטרך ליצור אותו כדי לוודא שהאתר שלכם מקבל סריקה ואינדוקס באופן תקין. - הוראות ניהול סריקה
בתוך הקובץ, יש לוודא שהמילה User-agent : * נמצאת בראש הקובץ. זה מציין שההוראות הן כלליות ונוגעות לכל מנועי החיפוש. בנוסף, אין לכלול את המילה Disallow: לצד סמל ה"/" (Disallow: /), מכיוון שזה אומר שאסרת על כל הרובוטים לסרוק את האתר, ולכן האתר לא יופיע בתוצאות החיפוש.
זה קצת מבלבל לכתוב את זה ככה בעברית מימון לשמאל. תסתכלו על התמונה מתחת לסעיף 3 וזה הכי ברור ככה. - מה לעשות אם יש חסימה
אם במקרה מצאת שבקובץ יש חסימה כמו "Disallow: /", הדבר מונע ממנועי החיפוש לסרוק את האתר שלכם. במקרה כזה, עליך לפנות למתכנת האתר ולהסיר את החסימה כדי לאפשר למנועי החיפוש לסרוק ולהנגיש את האתר לתוצאות החיפוש.
קובץ תקין צריך להיראות כך-

שימו לב: במקרה שבו קובץ ה-robots.txt מכיל הוראות שמונעות את האינדוקס של האתר (כמו "Disallow: /"), האתר שלכם לא יופיע בתוצאות החיפוש, מה שעלול לפגוע בקידום האורגני ובנראות האתר במנועי החיפוש.
לסיכום, על מנת להבטיח שהאתר שלכם סרוק ומנותח כראוי על ידי מנועי החיפוש, יש לבדוק בקפידה את קובץ robots.txt ולוודא שאין בו חסימות מיותרות או הגבלות על סריקת הדפים החשובים באתר.
בדיקת תבנית עיצוב
כיום יש המון תבניות וורדפרס זמינות בשוק, ומאוד חשוב לבחור בתבנית שתתמוך בקידום האתר שלכם במנועי חיפוש. תבניות חינמיות עשויות להיות פופולריות, אך יש להן חסרונות – הן לא תמיד מותאמות בצורה אופטימלית לדרישות של מנועי החיפוש. כדי לוודא שהאתר שלכם יקודם בצורה נכונה, עדיף להשקיע בתבנית בתשלום שמספקת את הכלים הנדרשים לקידום נכון.
למשל, ישנן תבניות שמספקות אפשרויות נוספות, כמו היכולת להוסיף "פירורי לחם" (breadcrumbs) ולקבוע תיאורים (descriptions) לעמודים – דבר שיכול לעזור מאוד בהבנת התוכן על ידי מנועי החיפוש. אבל, גם אם מצאת תבנית שנראית מתאימה, יש לוודא שהיא עומדת בדרישות נוספות.
מספר דברים שצריך לשים לב אליהם:
- מהירות טעינה של האתר
זמן טעינה הוא אחד הגורמים החשובים לדירוג אתר במנועי החיפוש. אתרים שנטענים לאט פוגעים בחוויית המשתמש, וגוגל מעדיף אתרים שהטעינה שלהם מהירה. לכן, לפני שבוחרים תבנית, כדאי לבדוק את מהירות הטעינה שלה. אפשר לבדוק את זמן הטעינה באמצעות כלים כמו Google Page Speed Insights שמספק נתונים והמלצות לשיפור. - רספונסיביות (התאמה לניידים)
החל משנת 2018, גוגל התחילה לתת עדיפות לאתרים שמתאימים את עצמם למכשירים ניידים. היום, רוב המשתמשים גולשים דרך הסמארטפונים שלהם, ולכן חשוב שהאתר שלכם יהיה מותאם באופן מלא למסכים קטנים. אם התבנית שלכם אינה רספונסיבית, האתר שלכם עלול להפסיד נקודות בדירוג החיפושים. - קישורים בתחתית הדף
בתבניות חינמיות לא תמיד יש אפשרות להסיר קישורים בתחתית הדף, כמו קישורים לאתרים אחרים של מפתחי התבנית או לאתרים רשמיים של וורדפרס. בתבניות בתשלום ייתכן שתוכל להסתיר קישורים כאלה או להסיר אותם לחלוטין. כדאי להסיר כמה שיותר קישורים לא רלוונטים מהאתר שלכם.
לסיכום, אם אתם מתכננים לקדם את האתר שלכם במנועי חיפוש, בחירת תבנית מתאימה היא קריטית. כדאי לבחור תבנית שמותאמת לקידום SEO, מהירה, רספונסיבית, ומאפשרת גמישות בניהול הקישורים וההגדרות.
יתרונות הוורדפרס
וורדפרס מציעה יתרונות רבים שמפנים את הדרך לכל מי שרוצה ליצור אתר אינטרנט איכותי, בין אם מדובר בעסק קטן או באתר אישי. להלן היתרונות המרכזיים של מערכת וורדפרס:
- קלות שימוש
וורדפרס היא מערכת ניהול תוכן (CMS) שמתאפיינת בקלות בשימוש. מדובר במערכת ידידותית למשתמשים, גם כאלה שאין להם ידע טכני מתקדם. כל אחד יכול ללמוד כיצד להקים אתר ולנהל אותו בקלות יחסית, מה שמסייע לצמצם את הצורך במתכנתים מקצועיים. בעזרת ממשק משתמש אינטואיטיבי, אפשר להוסיף תכנים, לעדכן עמודים ולעצב את האתר בלי להסתבך עם קוד. - גמישות
אחד היתרונות הגדולים ביותר של וורדפרס הוא הגמישות שלה. המערכת יכולה לשמש לבניית אתרים מסוגים שונים – החל מאתרים פשוטים ועד לאתרים מתקדמים עם פיצ'רים מורכבים. בין אם מדובר בבלוג, אתר תדמית, חנות אונליין או פורטל אינטרנטי, וורדפרס מתאימה לכל צורך. גמישות זו נובעת מכך שהיא מאפשרת התקנה של תוספים (plugins) שונים שמרחיבים את יכולות האתר וכוללים כלים לשיווק, ניהול לקוחות, ניתוח נתונים ועוד. - קהילה תומכת
וורדפרס נהניתה מקהילה עולמית גדולה ותומכת. קהילה זו מספקת מגוון עצום של תבניות, תוספים ושירותים שיכולים לשדרג את האתר ולהפוך אותו לאפקטיבי יותר. תוספים אלה יכולים להוסיף פונקציות כמו אופטימיזציה למנועי חיפוש (SEO), שיפור ביצועים, אבטחה, קידום ברשתות חברתיות ועוד. בנוסף, בשל גודלה של הקהילה, קיימת תמיכה רבה, פורומים ומדריכים שמסייעים למנהלי אתרים למצוא פתרונות לבעיות שעשויות להתעורר.
חסרונות הוורדפרס
וורדפרס, למרות כל היתרונות הרבים שלה, אינה חסינה מכמה חסרונות שיכולים להשפיע על ביצועי האתר ואבטחתו. להלן החסרונות העיקריים של המערכת:
- אבטחה
וורדפרס היא מערכת בקוד פתוח. זאת אומרת שהקוד הבסיסי שמרכיב אותה פתוח לכולם. יש לכך יתרונות רבים, וביניהם הקלות הרבה שבה מפתחים יכולים לתרום לאקו-סיסטם שלה. יחד עם זאת, זה גם הופך אותה למטרה אטרקטיבית להאקרים. ככל שיותר אתרים משתמשים בוורדפרס, כך גם גדל הסיכון להיתקל בניסיונות התקפה, כמו פריצות או גניבת מידע. לכן, על בעלי אתרים לוודא שהם נוקטים באמצעי אבטחה נאותים – כולל עדכוני גרסה שוטפים, התקנת תוספים לאבטחה, שימוש בסיסמה חזקה ומערכות לניהול הרשאות. ללא טיפול נכון, סיכוי החשיפה לפריצות גדל באופן משמעותי. - ביצועים
וורדפרס יכולה להשפיע על ביצועי האתר, במיוחד אם אתם משתמשים בתבניות או תוספים שלא תוכננו בצורה יעילה. תבניות כבדות עם גרפיקה מרשימה או תוספים רבים עשויים להאט את זמן הטעינה של האתר, מה שיכול להשפיע על חווית המשתמש. גוגל אף לוקחת בחשבון את מהירות הטעינה בדירוג האתר בתוצאות החיפוש. לכן, חשוב לבחור תבניות ותוספים שמתאימים לאתר שלכם בצורה מיטבית וכוללים אופטימיזציה טובה של ביצועים.
למרות שוורדפרס היא מערכת ניהול תוכן מצוינת ופופולרית מאוד, יש לקחת בחשבון את האתגרים שיכולים להתעורר בנוגע לאבטחה ולביצועים. עם זאת, אם תנקוט בצעדים המתאימים, תוכל ליהנות מכל היתרונות של המערכת תוך שמירה על אתר מאובטח ומהיר.
איפה עוד יש יתרונות בולטים לאתרי וורדפרס בקידום?
קידום בסושיאל
בימים אלה – אי אפשר להתכחש לעובדה כי הרשתות החברתיות תופסות מקום גדול מזמנם של רוב האנשים, ומכאן אפשר להבין ששיווק וקידום ברשתות החברתיות – הוא כמעט ובלתי נמנע .
ודאו כי אתם מפיצים את התוכן שלכם ברשתות השונות בכדי למשוך תנועה לאתר שלכם ולקדם את דירוג החיפוש שלו. הוורדפרס מאפשר לשתף תכנים ברשתות בקלות באמצעות מגוון תוספים. חלקם עוזרים לגולשים לשתף תוכן מתוך האתר החוצה. ואחרים עוזרים ביצירת תצוגה יפה של העמודים שלכם, בעת שיתוף ברשתות.
קידום ממומן
דרך נוספת לקדם את האתר שלכם היא בעזרת קידום ממומן , חשוב לציין כי בניגוד לקידום אתרי וורדפרס אורגני בו אתם בונים את הטראפיק לאורך זמן ומייצרים עליה בקידום האתר שלכם. עם קידום ממומן – ברגע שהתשלום נגמר – הקידום מפסיק. ולכן אנו ממליצים לכם לקדם את האתר שלכם בצורה אורגנית.
התאמה למכשירים ניידים
לפני שאנחנו מגישים הצעת מחיר לקידום אתר וורדפרס, אחד הדברים הראשונים שאנחנו בודקים הוא אם האתר מותאם לצפייה במובייל, כלומר – אם הוא רספונסיבי.
מה המשמעות של זה? אם האתר שלכם לא מותאם למכשירים ניידים, אתם עלולים להתמודד עם דירוג נמוך יותר בהשוואה לאתרים שכן מותאמים.
במקרים טובים, גולשים שנכנסים לאתר שלכם ממכשיר נייד יראו שהוא לא מותאם ויחזרו לתוצאות החיפוש, מה שלמעשה מאותת לגוגל שהאתר שלכם לא שווה את הדירוג שלו ביחס לאתרים המתחרים.
גוגל ממליץ לאמץ עיצוב רספונסיבי (RWD) – שיטה המאפשרת למפתחים לעצב אתרי אינטרנט שמתאימים לכל סוגי המכשירים, במיוחד למובייל. אתרים המעוצבים בשיטה זו תמיד ייראו ויפעלו בצורה אופטימלית על מכשירים ניידים.